بلاگ, مقالات کاربردی

روش‌های مختلف تست سلامت حافظه SSD

روش‌های مختلف تست سلامت حافظه SSD

 

تست حافظه SSD، ساده‌ترین کاری است که می‌توانید هر از گاهی انجام دهید تا از غیب شدن اطلاعات مهم خود جلوگیری کنید. برخلاف HDD ها، درایوهای SSD سریع هستند و با عملکرد بهینه کار می‌کنند. سرعت انتقال داده هارد دیسک‌ها به طور کلی 30 تا 150 مگابایت در ثانیه (MBps) است. یک SSD استاندارد می‌تواند با سرعت 500 مگابایت بر ثانیه کار کند و SSD های NVMe هم می‎‌توانند تا سرعت 3000 تا 3500 مگابایت در ثانیه کار کنند. با این حال، عملکرد SSD ها می‌تواند در طول زمان کاهش یابد.

همانطور که یک SSD با گذشت زمان و در اثر ذخیره داده‎‎‌ها پر می‌شود، عملکرد آن‌ نیز ضعیف می‌شود. اینجاست که بررسی سلامت حافظه SSD، ضرورتش را نشان می‌دهد. تست منظم سلامت حافظه SSD برای درک وضعیت آن‌ها و سطح عملکرد دسکتاپ شما بسیار مهم است.

اگر درایو SSD شخصی‌تان را به حال خود رها کنید، دیر یا زود با مشکلاتی ریز و درشت بدقلقی مواجه می‌شوید. سیستم شما کندتر از حد معمول کار می‌کند، برنامه‌ها به کندی اجرا می‌شوند، مرتب با خطاهای صفحه آبی مرگ مواجه می‌شوید یا SSD شما فقط خواندنی می‌شود. ابزارهای زیادی برای تست حافظه SSD زیادی وجود دارد و مؤثرترین ابزارها اغلب رایگان هستند و توسط سازندگان SSD ارائه می‌شوند.

 

بررسی سلامت حافظه SSD با Windows 11 Command Prompt

 

تست حافظه SSD با Windows 11 Command Prompt

 

در حالی که مطمئنا می‌توانید نرم‌افزارهایی مانند CrystalDiskInfo را دانلود و نصب کنید، خود ویندوز 11 هم دارای ابزارهای تحلیل داخلی برای تست سلامت حافظه SSD است. Command Prompt (CMD) یک ابزار داخلی ویندوز است که می‌تواند به شما کمک کند سلامت حافظه SSD خود را در ویندوز 11 تست و بررسی کنید.

روی دکمه جستجو در Taskbar کلیک کرده، CMD را تایپ کنید و Enter را بزنید تا command prompt ظاهر شود. در بخش command prompt، کلمه  WMIC را تایپ کرده و Enter را فشار دهید. رابط WMIC که آماده شد، عبارت diskdrive get status را تایپ کرده و Enter را بزنید.

command prompt، یکی از دو وضعیت زیر را برای شما نمایش خواهد داد. گر OK را مشاهده کردید، SSD شما سالم است و عملکرد خوبی دارد. اگر Pred Fail ظاهر شد، به احتمال زیاد SSD شما خراب است و باید در اسرع وقت از اطلاعات خود بک‌آپ بگیرید.

 

بررسی سلامت حافظه SSD با ابزار CrystalDiskInfo

 

CrystalDiskInfo

 

CrystalDiskInfo یک ابزار مفید است که اطلاعات مختلفی مثل سرعت خواندن و نوشتن حافظه SSD را در اختیار شما می‌گذارد. برای تست سلامت حافظه SSD ابتدا، CrystalDiskInfo را از وب سایت اصلی دانلود و نصب کنید.

برنامه CrystalDiskInfo را که باز کنید، بلافاصله تمام اطلاعات مربوط به SSD را در اختیار شما قرار می‌دهد. این برنامه اطلاعاتی مانند حجمی از حافظه که در طول عمر خود ذخیره کرده و همچنین جزئیاتی مثل دمای فعلی SSD و سلامت کلی را ارائه می‌دهد. به وسیله لیستی که این برنامه به شما نمایش می‌دهد، می‌توانید هر گونه مشکلی را مشاهده کنید.

 

بررسی سلامت حافظه SSD با Intel SSD Toolbox

 

Intel SSD Toolbox

 

Intel SSD Toolbox بهترین ابزار برای تست سلامت حافظه SSD های اینتل است. این شامل یک جعبه ابزار رایگان است که توسط اینتل برای مدیریت و بررسی سلامت SSD های اینتل توسعه یافته است. Intel SSD Toolbox، رابط کاربری نسبتا ساده‌ای دارد که هم برای کاربران حرفه‌ای و هم برای کاربران مبتدی مناسب است. این ابزار، سلامت SSD اینتل را تست می‌کند، اطلاعات و داده‌های مربوط به درایو را پیدا می‌کند و اطمینان می‌دهد که SSD همانطور که باید، اجرا می‌شود.

 

تست سلامت حافظه SSD با Samsung Magician

 

Samsung Magician

 

Samsung Magician، ابزاری رایگان برای پشتیبانی از کاربران در مدیریت و بهینه‌سازی عملکرد SSD های سامسونگ است. این ابزار، اطلاعات دقیقی درباره وضعیت SSD، مانند (TBW) و زمان استفاده از حافظه پنهان ارائه می دهد. با Samsung Magician، کاربران می‌توانند سلامت حافظه SSD خود را تست کنند، فریم ویر را آپدیت کرده و معیاری برای عملکرد بهینه SSD داشته باشند.

کاربران برای استفاده از Samsung Magician نیازی به داشتن دانش فنی یا پیشینه ندارند. علاوه بر این، Samsung Magician شماره سریال درایو، رابط، سیستم عامل، حالت AHCI، سلامت درایور، دما و دادههای حجم را برای مدل‌های مختلف در اختیار شما می‌گذارد.

 

طول عمر یک درایو SSD چقدر است؟

SSD ها نوعی حافظه ذخیره‌سازی مبتنی بر فلش هستند، به این معنی که هیچ قطعه متحرکی وجود ندارد. تمام خواندن، نوشتن و پاک کردن داده‌ها به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. از آنجایی که SSD ها قطعات متحرک ندارند، بسیار قابل اعتماد هستند. در واقع، اکثر SSD ها می‌توانند بیش از پنج سال کار کنند، در حالی که بادوام ترین درایوها طول عمری بیش از ده سال دارند.

 

روش‌های مراقبت از حافظه SSD

 

تست حافظه SSD

 

درجه حرارت

از دمای شدید (خیلی گرم یا خیلی سرد) اجتناب کنید. نسبت به هارد دیسک‌ها، حافظه‌های SSD در برابر دماهای بسیار بالا یا پایین مقاومت بیشتری دارند با این وجود باز بهتر است از قرار دادن آن‌ها در سرما یا گرمای شدید خودداری کنید. به‌عنوان مثال، کینگستون 240 گیگابایتی A400 SSD دارای محدوده دمای عملیاتی 0 تا 70 درجه سانتیگراد است. باقی ماندن SSD در هوای گرم و دمای بالا برای طول عمر درایو اصلا خوب نیست.

 

مراقب قطع ناگهانی برق باشید

قطع برق می‌تواند تقریبا هر قطعه‌ای از تجهیزات کامپیوتری را ویران کند و SSD ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برای مثال، اگر برق یک درایو در طول چرخه نوشتن قطع شود، در بهترین حالت ممکن است اطلاعاتی را که می‌نویسید از دست بدهید. حالت بدتری هم وجود دارد، اینکه ممکن است درایو SSD خود را به کل از دست بدهید.

UPS یا منبع تغذیه بدون وقفه، ساده‌ترین راه‌حل برای جلوگیری از قطع برق است. یو پی اس مثل یک محافظ برق با یک باتری بزرگ است که دستگاه‌های خود را به آن وصل می‌کنید. اگر برق قطع شود، باتری انرژی کافی را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید چرخه نوشتن خود را به پایان رسانده، سیستم خود را به درستی خاموش و از خراب شدن قطعه هم جلوگیری کنید.

 

SSD خود را به‌طور کامل پُر نکنید

بهتر است از ظرفیت کامل SSD خود برای ذخیره اطلاعات استفاده نکنید. درایو شما باید فضای آزاد داشته باشد تا چیزی از عملکرد آن کم نشود. اگر سلولی در درایو شما برای ذخیره‌سازی طولانی‌مدت استفاده شود، زمانی که درایو به فضای بیشتری نیاز دارد مجبور می‌شود از سلول‌های دیگر استفاده مجدد کند. این کار چرخه‌های خواندن و نوشتن در آن سلول‌ها را تسریع می‌کند. تا جایی که ممکن است فضای خالی در درایو خود نگه دارید. اگر درایو SSD شما تقریبا پر است، فایل‌های غیرضروری را حذف کرده یا به external storage منتقل کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *