بلاگ, مقالات کاربردی

FPS یا فریم ریت | روش‌های بررسی نرخ فریم (FPS) بازی‌ها

FPS یا فریم ریت | روش‌های بررسی نرخ فریم (FPS) بازی‌ها

 

FPS یا نرخ فریم، همیشه بحث مورد علاقه گیمرها بوده زیرا در اجرای روان بازی‌ها تاثیر مستقیم دارد. نرخ فریم، معیار اصلی برای تعیین کیفیت اجرای بازی‌های مختلف روی لپ‌تاپ گیمینگ شماست. فریم ریت برای هر کاربر متفاوت است، اما CPU، کارت گرافیک یا حافظه دسکتاپ شما تعیین کنندگان اصلی برای نرخ فریم شما هستند.

 

FPS چیست؟

 

FPS، فریم‌هایی را که GPU سیستم شما می‌تواند در هر ثانیه ارائه کند نشان می‌دهد. بگذارید یک مثال بزنیم، فرض کنید یک بازی در هر ثانیه با یک فریم اجرا می‌شود در این صورت، شما پشت سر هم فقط یک عکس را می‌بینید. درست حدس زدید، چنین بازی‌ای غیرقابل پخش است چون بیشتر شبیه نمایش تک اسلاید است تا یک بازی!

بنابراین، هرچه فریم‌های بیشتری در هر ثانیه نمایش داده شود، کیفیت بصری بازی بالاتر  می‌رود و اجرای روان‌تری خواهد داشت. با افزایش قابلیت‌های سخت‌افزاری جدید، مهم است که بدانید چه تعداد فریم در هر بازی دریافت می‌کنید. در بازی های اکشن مدرن، نرخ فریم می‌تواند از 30 تا بیش از 100 فریم در ثانیه باشد.

 

fps بازی

 

تاثیر نرخ فریم در اجرای بازی‌ها

 

FPS معیاری است که به واسطه آن می‌توانید تنظیمات لپ‌تاپ یا دسکتاپ خود را برای تجربه بصری دلپذیرتر در بازی‌ها افزایش دهید. نرخ فریم وقتی خیلی پایین باشد، گیم پلی شما آسیب می‌بیند.

اگر فریم ریت خود را بدانید، می‌توانید تصمیم بگیرید مثلا کدام مانیتور را بخرید. مانیتورینگ نرخ فریم در کنار سایر آمارهای سخت‌افزاری مثل میزان استفاده از CPU، GPU و VRAM می‌تواند به شما بگوید که کدام مؤلفه باعث باتل نک سیستم شما شده است. به واسطه آن حتی می‌توانید بفهمید با ارتقاء کدام بخش سود بیشتر می‌برید. اکثر بازی‌های مدرن با نرخ فریم 60 فریم در ثانیه ساخته می‌شوند، اما هر جایی بین بازه 30 و 60 فریم در ثانیه قابل قبول است.

FPS واقعی که شما تجربه می‌کنید، بسته به سخت افزار و آنچه در هر لحظه از بازی اتفاق می‌افتد متفاوت است. از نظر سخت افزاری، کارت گرافیک و CPU سیستم شما روی FPS تاثیر دارند، حتی مانیتور شما هم می‌تواند بر FPSی که ببینید تاثیر بگذارد. برای تقویت نرخ فریم، دو راه پیش رو دارید یا سخت افزار خود را ارتقا دهید و یا اینکه تنظیمات گرافیکی بازی را تغییر دهید. بسته به مدل دسکتاپ خود، ممکن است لازم باشد CPU خود را ارتقا دهید یا یک کارت گرافیک جدید نصب کنید.

 

کیفیت اجرای نرخ‌های مختلف فریم

 

30 FPS: اساسا، سرعتی کمتر از 20 فریم در ثانیه کملا قابل مشاهده است. پس، می‌توانید هر سرعتی را که از 20 فریم در ثانیه بالاتر است، قابل پخش در نظر بگیرید و 30 فریم بر ثانیه هم اولین سرعت قابل قبول بعد از 20 فریم در ثانیه است.

60 FPS: این سرعت هدف برای اکثر لپ‌تاپ‌های گیمینگ است. فقط بازی‌های پیشرفته‌تر می‌توانند با ۶۰ فریم بر ثانیه روی کنسول‌ها بازی خوب کار کنند. به هر حال، آخرین PS5 و Xbox Series X برای خیلی از بازی‌ها روی این FPS تمرکز دارند.

120 FPS: این نوعی از نرخ فریم است که باید روی مانیتوری با نرخ تازه سازی 120 تا 165 هرتز اجرا شود. به طور کلی، ورک استیشن‌ها یا لپ‌تاپ‌های گیمینگ قوی، می‌توانند بازی‌های درخواستی را با این درجه از نرخ فریم بدون افت فریم و با کیفیت عالی اجرا کنند.

240 FPS: این سرعت از نرخ فریم فقط و فقط روی سریع‌ترین ماینتورها با نرخ نوسازی 240 هرتز قابل اجراست.

 

روش‌های مخلتلف بررسی FPS بازی‌ها

 

ابزارها و برنامه‌های مختلفی برای اندازه گیری نرخ فریم بازی‌ها در دسترس است که می‌توانید از طریق آن‌ها FPS بازی‌های مختلف را در سیستم خود بررسی کنید. حرکت یک بازی ویدویی کاملا به FPS وابسته است. هرچه FPS بیشتر باشد، حرکت ویدیو روان‌تر خواهد بود.

حداکثر نرخ فریم معمولا با ترکیبی از تنظیمات گرافیکی و مدل GPU سیستم شما تعیین می‌شود. به عنوان مثال، اگر یک بازی جدید را روی یک دسکتاپ قدیمی اجرا می‌کنید، ممکن است مجبور شوید کیفیت گرافیکی خود را کاهش دهید تا نرخ فریم بالایی داشته باشید. اما اگر از یک لپ‌تاپ جدید یا نسبتا جدید با کارت گرافیک رده بالا و قدرتمند استفاده می‌کنید، می‌توانید بدون کاهش FPS، تنظیمات گرافیکی را افزایش دهید.

 

نحوه مشاهده FPS در Xbox Game Bar

 

FPS در Xbox Game Bar

 

Xbox Game Bar، در تمام دسکتاپ‌ها و لپ‌تاپ هایی که از ویندوز 10 و 11 پشتیبانی می‌کنند، موجود است. Xbox Game Bar دارای یک شمارنده FPS است که با هر بازی کار می‌کند.

کلید Windows + G را فشار دهید تا نوار بازی Xbox باز شود. سپس، تب Performance را در بالا انتخاب کنید.

پنجره جدیدی باز می‌شود که باید روی Performance options کلیک کنید. دقت کنید که در قسمت Metrics، تیک نرخ فریم بر ثانیه یا FPS روشن باشد.

می‌توانید شمارنده را در هر جایی از صفحه‌نمایش پین کنید حتی می‌توانید معیارهای دیگری مانند میزان استفاده از CPU و GPU را هم کنترل کنید.

 

نحوه مشاهده FPS با Nvidia GeForce Experience

 

اگر لپ تاپ شما مجهز به کارت گرافیک Nvidia است، از طریق GeForce Experience، می‌توانید FPS و سایر معیارهای مربوط به عملکرد را روشن کنید. قبل از اینکه شروع کنید باید از قبل درایورهای GPU را آپدیت کرده باشید تا آخرین نسخه GeForce Experience را داشته باشید.

GeForce Experience را با Alt + Z باز کنید؛ روی چرخ دنده مربوط به Settings  کلیک کرده و گزینه HUD layout را انتخاب کنید.

روی Performance بزنید و جایی را که می‌خواهید کم یا زیاد شود، انتخاب کنید. در اینجا معیارهای مختلفی می‌بینید، اما اگر فقط با فریم ریت کار دارید، همان را انتخاب کنید.

 

نحوه مشاهده FPS با نرم افزار AMD Radeon

 

FPS با نرم افزار AMD Radeon

 

AMD هم درست شبیه Nvidia دارای گزینه مشاهده FPS است و روشن کردن آن اصلا کاری ندارد.

برای اینکه همه چیز همانطور که انتظار داریم کار کند، به یک GPU جدید یا حداقل نسبتا جدید از برند AMD و همچنین آخرین نسخه از نرم افزار Radeon نیاز دارید.

نرم افزار Radeon را باز کرده و از بالا تب Performance را انتخاب کنید. در بخش Metrics، معیارهایی را که می‌خواهید روی FPS لحاظ شوند، انتخاب کنید.

روی Settings کلیک کنید و به تب General بروید. در قسمت Preferences، تنظیمات FPS درون بازی را علامت بزنید. می‌توانید زبان و موقعیت خود را هم در همین منو تنظیم کنید.

 

خرید لپ‌تاپ استوک از استوک لند

 

برای خرید از فروشگاه اینترنتی استوک لند می‌توانید از سه روش خرید حضوری، خرید آنلاین و کارت به کارت استفاده نمایید که در صورت انتخاب شیوه آخر، یعنی کارت به کارت، می توانید با ادمین فروش و مشاوره کانال در تماس باشید تا از کلیه خدمات استوک لند بهره‌مند شوید. پیشنهاد می‌کنیم تا با استفاده از صفحه ی تماس با ما با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید و از آن ها مشاوره دریافت نمایید. به علاوه می‌توانید تجربه خود را از آخرین هارد اکسترنالی که خریداری کرده‌اید در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

 

برای مشاهده محصولات و خرید لپ تاپ استوک این مجموعه از استوک لند بازدید فرمائید.

کلیه محصولات عرضه شده در استوک لند در صورت درخواست شما عزیزان بصورت ضمانت شده و همراه با گارانتی ارائه می شود.

استوک لند مرکز فروش انواع لپ تاپ استوک در ایران

جهت ارتباط با ما از راه های زیر اقدام نمائید؛

آدرس: تهران، یوسف آباد، خیابان اسدآبادی، میدان فرهنگ، خیابان بیست و نهم، پلاک ۴۱ واحد 8

اینستاگرام: stocklandchanell

توییتر : Stocklandshop@

تلگرام : stocklandchannel

یوتیوب : StocklandTV

شماره های تماس:

تلفن ثابت: 02188710861

مشاوره : 09190127225

مشاوره : 09331002215

مدیریت: 09383203296

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *