چگونه کارت گرافیک خود را بنچمارک کنیم؟
بنچمارک کارت گرافیک، شامل تستهایی برای اندازهگیری حداکثر توان گرافیکی کارت شماست. حتی اگر اهل اورکلاک کردن نیستید، بنچمارک گیری از کارت گرافیک میتواند به شما کمک کند تا بدانید که GPU شما در چالشهای گرافیکی مختلف چه عملکردی دارد. تست و آزمایشهای مربوط به بنچمارک کمک میکند تا بدانید مثلا با خرید یک کارت گرافیک گیمینگ جدید چقدر عملکرد مثبتتری خواهید داشت.
اگر بخواهید به شنیدهها دل بدهید که بنچمارک کردن کارت گرافیک چیزی شبیه موشک هوا کردن به نظر میرسد! اما واقعا آنقدرا هم که فکر میکنید دشوار نیست. آستینهای خود را بالا بزنید که استوک لند به شما نشان خواهد داد بنچمارک GPU واقعا چقدر ساده و در عین حال به درد بخور است.
چه بخواهید لپ تاپ خود را ارتقا دهید و چه قصد خرید دستگاهی جدید مثلا یک لپتاپ استوک را داشته باشید، بنچمارک کارت گرافیک از هر لحاظ کاربردی است چرا که میشود جنبهها و پتانسیلهای GPU را بررسی و با بهترین نمونهها مقایسه کرد؛ اطلاعاتی که برای هر دستگاهی، از یک لپ تاپ گیمینگ گرفته تا حرفهایترین ورک استیشن ها بهدردبخور است.
چرا باید از کارت گرافیک خود بنچمارک بگیرید؟
سوال معقولی است؛ به هر حال، شما هزینه قابل توجهی را برای یک پردازنده گرافیکی NVIDIA یا AMD خرج کردهاید، وقتی قدرت گرافیکی آن میتواند پرواز کند، خب چرا که نه؟
کارت گرافیک خود را بنچمارک کنید تا ببینید واقعا چه پتانسیلهایی دارد و از پس چه کارهایی میتواند بر بیاید.
بنچمارک GPU، روشی سرگرمکننده برای مقایسه عملکرد و ویژگیهای دستگاه شما با دستگاههای دیگر است. با نتایج حاصل از بنچمارک میتوانید GPU خود را بهینه کرده و از عملکرد آن در بهترین نقطه ممکن لذت ببرید.
بنچمارک گرفت از GPU، یک راه عالی است برای اینکه ببینید کارت شما چگونه با بهترین بازیهای دسکتاپ کنار میآید. وقتی GPU دستگاه خود را بنچمارک کنید، میتوانید از عملکرد سخت افزاری GPU، مانند RAM، چرخه و سرعت کلاک، توان پردازش و… مطلع شوید.
اقدامات لازم پیش از بنچمارک کارت گرافیک
ویندوز را آپدیت کنید
قبل از اینکه راهنمای بنچمارک GPU را شروع کنیم، باید بدانید که لازم است دسکتاپ خود را آماده کنید. برای شروع، مطمئن شوید که همه درایورهای شما به روز هستند. شما به آخرین درایورهای کارت گرافیک از AMD یا Nvidia و همچنین آخرین آپدیت ویندوز نیاز دارید.
پس از نصب تمام درایورها، دستگاه خود را ریاستارت کنید، سپس همه برنامههای در حال اجرا را ببندید. 10 تا 15 دقیقه قبل از قبل از شروع فرایند بنچمارک، پی سی خود کاملا بیحرکت قرار دهید و هیچ کاری از آن نکشید.
اعلانها و آپدیتهای خودکار را غیرفعال کنید
برای خاموش کردن اعلانها، از Windows Key + S استفاده کنید و Notifications را جستجو کنید. در صفحه تنظیمات، تیک دریافت اعلانها از برنامهها را خاموش کنید. حتی میتوانید اتصال اینترنت خود را غیرفعال کنید که از هرگونه فرآیند متصل به اینترنت پیشگیری کنید.
چگونه کارت گرافیک خود را بنچمارک کنیم؟
بنچمارک با برنامه Unigine Heaven 4.0
اولین برنامهای که قرار است از آن استفاده کنیم Unigine Heaven 4.0 است. اولین کار این است که مطمئن شوید کارت گرافیک شما میتواند بدون خاموش شدن یا هرگونه اشکال گرافیکی اجرا شود. برای این کار باید اجازه دهید که Heaven برای حداقل 30 دقیقه اجرا شود تا GPU به دما برسد.
دما، اولین نکته مهمی است که خبر از مشکلات احتمالی با سخت افزار و جریان هوای دسکتاپ شما میدهد. اگر پردازنده گرافیکی شما خیلی زود به حداکثر دمای مجاز خود برسد، ممکن است خمیر حرارتی مشکل داشته باشد و یا به احتمال زیاد جریان هوا به قدر کافی وجود نداشته باشد.
این اغلب نشان دهنده جریان هوای ضعیف است که لازم است تعدادی فن اضافه کنید یا برخی از پنل های کیس را باز کنید تا دما متعادل شود. فهمیدن این موضوع یکی از مزیتهای بنچمارک کردن کارت گرافیک است. بسته به مدلی که پردازنده گرافیکی شما دارد میتوانید است نام و مدل دقیق آن را در گوگل جستجو کنید تا دمای کارکرد نرمال GPU خود را بدانید.
بنچمارک با برنامه DMark3
بعد از تست پایداری و دما، میتوانید با آزمایش عملکرد، مدرک و امتیاز بنچمارک GPU خود را تا دکترا بالا ببرید!
برای این کار ما از برنامه 3DMark استفاده خواهیم کرد که شامل برخی حالتهای رایگان است. DMark3 چیزی شبیه یک سالن مشاهیر آنلاین دارد که میتوانید نتایج کارت گرافیک خود را با بهترینها مقایسه کنید!
Time Spy و Port Royal نمونههایی از پرکاربردترین ابزارهای بنچمارک گیری از کارت گرافیک هستند. اگر از Time Spy استفاده میکنید که امتیازات جداگانهای برای CPU و GPU دارد و Port Royal هم فقط امتیازهای GPU و امتیاز کلی دارد. اگر یک قطعه را در دسکتاپ خود تغییر دهید، نمرات فردی به شما ایده بهتری از تأثیر آن بر کل امتیاز میدهد.
3DMark حتی میتواند عملکرد تقریبی نرخ فریم و رزولوشنی را که در یک بازی دریافت میکنید به شما نشان دهد. ویژگیای که برق به چشم گیمرهایی میاندازد که میخواهند بهترین لپتاپ گیمینگ بازار را داشته باشند؛ زیرا برای سنجش عملکرد شما و مقایسه آن با ارتقاهای بعدی، اطلاعات بسیار مفیدی است.