بلاگ, دانستنی ها

DRAM چیست؟ | عملکرد حافظه DRAM

حافظه DRAM چیست؟

 

DRAM هم مثل همه انواع رم از جمله حافظه‌های فرار است و برای اولین بار در اکتبر سال 1970 توسط اینتل منتشر شد. حتی برای کسی که اطلاعات زیادی از دنیای سخت افزار ندارد، رم چندان واژه غریبی نیست. اما می‌توان گفت در حالت کلی، رم به دو نوع حافظه  اشاره دارد، Dynamic RAM (DRAM) یا (SRAM) Static RAM. برای مثال، DDR3 یکی شکلی از رایج‌ترین نوع حافظه DRAM است که حافظه ناپایدار لپ تاپ شما می‌باشد.

 

DRAM یا Dynamic RAM چیست؟

 

حافظه DRAM، نوعی از حافظه دسترسی تصادفی یا همان RAM می‌باشد که برای ذخیره داده‌ها از خازن استفاده می‌کند. این حافظه، شکل پایدارتری از مموری است که می‌تواند هنگام کار با برنامه‌های کاربردی محاسباتی به مراتب موثرتر باشد.

DRAM، داده‌ها را در غالب بیت و در سلول‌های حافظه که از یک خازن و یک ترانزیستور تشکیل شده اند، ذخیره می‌کند. خازن در هر سلول حافظه، 1 بیت از داده‌ها را  به صورت 0 یا 1 ذخیره می‌کند. ترانزیستور هم امکان خوانده شدن اطلاعات روی خازن را فراهم می‌کند.

DRAM که نوعی رم پویا است، با استفاده از خازن‌ها و ترانزیستورها و امکان رفرش ریت طراحی شده تا از نشت اطلاعات جلوگیری کند. سلول‌هایی که بیت‌ها را در تراشه DRAM ذخیره می‌کنند، خازن‌های ساده تک ترانزیستوری هستند. خازن‌ها بعد از گذشت مدت زمان مشخصی شارژ خود را از دست می‌دهند به همین دلیل باید رفرش یا تازه‌سازی شوند.

تازه‌سازی فرایندی است که در هر ثانیه هزار بار روی یک تراشه دی رم اتفاق می‌افتد. با توجه به تعداد دفعاتی که حافظه DRAM لازم دارد تا در هر ثانیه رفرش شود، DRAM انرژی بیشتری مصرف می‌کند و به انرژی بیشتری هم نیاز خواهد داشت.

 

DRAM

 

DRAM در مقایسه با SRAM

 

RAM، حافظه‌ای بسیار پرسرعت است که داده‌ها و پردازش‌های در حال اجرای پردازنده‌ دسکتاپ شما را به صورت موقت ذخیره ‌‌می‌کند. انواع مختلفی از RAM وجود دارد که بر اساس اصول یکسانی کار می‌کنند، اما مکانیسم‌ها، ظرفیت و توان درخواستی متفاوتی دارند. سناریوهای محاسباتی متفاوت وجود دارد؛ به همین دلیل بسته به دیوایس مورد نظر، حافظه‌ای که استفاده می‌شود هم متفاوت خواهد بود.

SRAM نسبت به DRAM به تعداد ترانزیستورهای بیشتری احتیاج دارد و سریع‌تر از آن است زیرا نیازی به تازه‌سازی ندارد. ساختار SRAM به نوعی است که نسبت به حافظه DRAM به تعداد ترانزیستورهای بیشتری نیاز دارد.

حافظه پویا شکلی از RAM است که همان‌طور که از اسمش پیداست (Dynamic RAM)، ماهیتی پویا دارد. این حافظه است که به‌شکل ماژول‌های مستطیل شکل روی مادربرد یا برد اصلی سوار می‌‎شود، برای نگهداری اطلاعات نیاز به تازه‎‌سازی یا رفرش منظم دارد. از نظر عملکرد، SRAM سریع‌تر است چون نیاز به تازه‌سازی ندارد؛ به همین دلیل عملکرد قابل اعتمادی را برای سناریوهای برنامه های مختلف مثل سرورها با کارایی بالا ارائه می‌کند.

برخلاف رم پویا که باید به طور مداوم رفرش شود، SRAM این نیاز را ندارد و در نتیجه عملکرد بهتر و مصرف انرژی کمتری دارد. با این حال، SRAM کمی گرانتر از DRAM است و به فضای بسیار بیشتری نیاز دارد.

در مقایسه با RAM معمولی که شش ترانزیستور دارد، Dynamic Random Access Memory به‌سادگی تنها به یک ترانزیستور نیاز دارد. با توجه به سادگی آن، هزینه های DRAM بسیار کمتر از هزینه‌های SRAM است. با این حال DRAM خالی از عیب هم نیست.

خازن‌ها که برای نگهداری اطلاعات و تبادل در این چیپ‌ها استفاده می‌شوند، نیاز دارند تا هر چند وقت یکبار شارژ شوند. اصلی‌ترین ایراد DRAM همین است؛ اینکه برای نگهداری اطلاعات به تازه‌سازی نیاز دارد.

 

خرید لپ‌ تاپ استوک از مجموعه استوک‌ لند

 

استوک‌لند اولین و معتبرترین فروشنده لپ تاپ استوک در کشور است. برای خرید از فروشگاه اینترنتی استوک‌لند می توانید از سه روش خرید حضوری، خرید آنلاین و کارت به کارت استفاده نمایید که در صورت انتخاب شیوه‌ی آخر، یعنی کارت به کارت، می‌توانید با ادمین فروش و مشاوره کانال در تماس باشید تا از کلیه خدمات استوک‌لند بهره‌مند شوید. استوک‌لند هموراه در تلاش است تا بهترین محصولات را با بهترین قیمت و با راهنمایی ها‌ی کامل، در اختیار شما همراهان عزیز قرار دهد.

برای مشاهده محصولات بیشتر از استوک‌لند بازدید فرمائید.

استوک لند مرکز فروش انواع لپ تاپ استوک در ایران

جهت ارتباط با ما از راه های زیر اقدام نمائید؛

آدرس: تهران ، یوسف آباد ، خیابان اسدآبادی ، میدان فرهنگ ، خیابان بیست و نهم ، پلاک ۴۱ واحد 8

اینستاگرام: stocklandchanell

توییتر : Stocklandshop@

تلگرام : stocklandchannel

یوتیوب : StocklandTV

شماره های تماس:

تلفن ثابت: 02188710861

مشاوره: 09190127225

مشاوره: 09331002215

مدیریت: 09383203296

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *