مشخصات فنی یک CPU و پردازنده گیمینگ حرفهای
صنعت بازی یکی از سودآورترین صنایع در جهان است. گیمرها و علاقه مندان به لپتاپ و کامپیوترهای گیمینگ می خواهند بیشترین بهره را از سخت افزار خود ببرند. یکی از راهها برای ارتقا کیفیت بازیها، خرید سی پی یو (CPU) گیمینگ حرفهای است. CPU، قلب یک دستگاه محسوب میشود و از اجرای دستورالعملها گرفته تا هدایت مسیر سایر قطعات را تحت الشعاع قرار میدهد.
گزینههای زیادی برای خرید سی پی یو (CPU) گیمینگ وجود دارند. اما استوک لند در این مطلب قصد ندارد با لیست کردن همه موارد بنچمارک CPU ها شما را بدتر را سردرگم کند. در این مقاله ما سعی کردیم به یک سوال پاسخ دهیم:
CPU چقدر در عملکرد بازی اهمیت دارد؟
با پاسخ این سوال و دانستن اینکه یک پردازنده گیمینگ چگونه کار میکند و عملکرد آن چگونه روی تجربه بازی شما تاثیر میگذارد، خودتان میتوانید بهترین و انتخاب را داشته باشید.
پردازندهها از گذشته تا کنون
از لحاظ تاریخی، اوایل پردازندهها تنها یک هسته داشتند که آن یک هسته تنها بر روی یک وظیفه متمرکز میشد. با این حال، CPU های امروزی بین 2 تا 64 هسته دارند که هر هسته بر روی یک کار منحصر به فرد تمرکز می کنند. بنابراین یک پردازنده چند هستهای یک تراشه منفرد است که شامل دو یا چند هسته CPU است. اکثر کاربران از پردازندههایی با 4 یا 6 هسته استفاده میکنند. طرفداران پردازندههای 8 هستهای هم سهم قابل توجهای دارند و تعداد آنها روز به روز رو به افزایش است. پردازندههای 10، 12 و 16 هستهای هنوز آنطور که باید بازار را در دست ندارند و لازم است کمی بگذرد تا استفاده از آنها رایجتر شود.
بهطور کلی CPU هایی با هسته های بیشتر، کارآمدتر از پردازنده هایی با هستههای کمتر هستند. پردازندههای دو هستهای رایج هستند، اما پردازندههای ۴ هستهای مثل پردازندههای نسل هشتم Intel® Core™ محبوبترند. در گذشتهی نه چندان دور، بسیاری از بازیها برای چندین هسته CPU بهخوبی بهینهسازی نشده بودند، اما بسیاری از بازیهای مدرن امروز میتوانند از چهار، شش یا حتی هستههای بیشتر استفاده کنند.
وقتی نوبت به خرید سی پی یو (CPU) گیمینگ می رسد، مهم است که مشخصات و ویژگی های فنی آن را بررسی کنید. به این دلیل که مشخصات و ویژگی های فنی یک CPU است که عملکرد آن را در طول بازی تعیین می کند. برخی از مشخصاتی که باید در یک CPU بازی به دنبال آنها باشید عبارتند از: هستهها، رشتهها، سرعت کلاک، اندازه کش، نوع کش و نوع سوکت. تعداد هسته ها تعیین می کند که چند کار را می توان همزمان پردازش کرد.
اصلیترین معیارها برای انتخاب و خرید سی پی یو (CPU) گیمینگ
اول باید بدانید که مشخصات فنی یک پردازنده چگونه بر عملکرد سیستم و حتی تجربه گیمینگ شما تأثیر می گذارد. دانستن اینکه چگونه سرعت کلاک و تعداد هستهها روی اجرای بازی اثر خواهند گذاشت، به شما کمک می کند تا مطمئن شوید پردازندهای که خریداری می کنید جوابگوی نیازهای شماست.
تعداد هستههای CPU
ممکن است در برخی موارد شنیده باشید که شخصی می گوید برای بازی به X مقدار هسته نیاز دارید. CPU های گیمینگ مدرن دارای چندین هسته هستند. هر یک از این هستهها مانند یک پردازنده اضافی عمل می کنند که به CPU اجازه می دهند چندین دستورالعمل را به طور همزمان پردازش کند. بسیاری از بازیها نیازمند پردازندهای با قابلیت پشتیبانی از چندین هسته هستند، اما تعداد هستههای CPU فقط محدود به بحث گیمنیگ نیست. خارج از بازی، تعداد هستههای بیشتر برای انجام کارهای فشرده، مانند رمزگذاری ویدیو یا استفاده از برنامههای پیچیده برای ایجاد محتوای سطح بالا، اهمیت فزایندهای پیدا میکند.
اگر از CPU خود برای چیزی فراتر از بازی استفاده می کنید، تعداد هستههای بیشتر می تواند در عملکرد سیستم شما تفاوت ایجاد کند. یک CPU با تعداد هسته بیشتر می تواند حجم کاری را تحمل کند که یک CPU تک هستهای حتی با سرعت کلاک بسیار بالا، با آن مشکل داشته باشد. کسانی که بهدنبال پردازندهای برای انجام کارهای سنگین هستند، ممکن است بخواهند یک CPU هشت هستهای یا بیشتر را انتخاب کنند اما بسته به اینکه سیستم چقدر می تواند از تعداد هستههای بالا استفاده کند، یک تراشه شش یا هشت هستهای برای بازی بسیار مناسب است.
مزیت اصلی بیشتر بودن تعداد هستهها در یک پردازنده این است که نیازی به استفاده از ۴ یا ۸ سوکت در مادربرد نیست. بهعلاوه، باعث بهینهتر شدن ارتباط بین هستهها نیز میشود. بنابراین، پیش از خرید سی پی یو (CPU) گیمینگ، حتما به تعداد هستههای پردازنده مدنظرتان و مطابقت کارآیی آن با نیازهای کاری خود دقت کنید.
سرعت کلاک CPU
سرعت کلاک CPU که به آن نرخ ساعت یا فرکانس سی پی یو هم می گویند، نشاندهنده تعداد سیکلهایی است که یک CPU می تواند در یک ثانیه اجرا کند. این سرعت بر حسب گیگاهرتز (گیگاهرتز) اندازه گیری می شود. این یک نکته بیسیک اما اساسی و مهم در انتخاب یک CPU است علیالخصوص CPU گیمینگ. CPU های مدرن میلیاردها سیکل در ثانیه را اجرا می کنند.
به طور کلی، هرچه سرعت کلاک در هر هسته بیشتر باشد، بهتر است. هنگام خرید سی پی یو (CPU) گیمینگ، به دنبال بالاترین سرعت کلاک ممکن در بودجه مدنظر خود باشید. در حال حاضر سرعت کلاک حدود 3.5 تا 4.0 گیگاهرتز برای اجرای بازیهای مدرن کافی بهنظر میرسد. اگر میخواهید CPU خود را اورکلاک کنید، مطمئن شوید که توانایی CPU مورد نظر خود را برای اورکلاک بررسی کردهاید.
اندازه کش CPU
بهعنوان سادهترین توضیح، میتوان گفت: کش، نوعی حافظه شبیه حافظههای دیگر سیستم مانند RAM و هارد است اما سرعت خیلی بالاتری دارد. هر نرمافزاری که اجرا میکنید نیاز به پردازش دارد. دادههای این نرمافزار طبق مراتب ویژه حافظه، روی هارد شما قرار دارد. این دادهها بعد از اجرا به رم فرستاده میشوند و رم آنها را برای پردازش به سی پی یو سیستم منتقل میکند.
در آخر، سی پی یو دادههای پردازششده را به حافظهی اصلی شما بر میگرداند. هرکدام از این مسیرها کمی تاخیر دارند، اما کش CPU این تاخیرها را از بین میبرد. کش دقیقا اطلاعاتی رو که سی پی یو در همان لحظه نیاز دارد در اختیار آن قرار میدهد؛ از آنجایی که کش داخل خود CPU قرار دارد، این مسیر خیلی کوتاه است و سرعت پردازش برای CPU های چند هستهای بیشتر میشود. کش اوایل فقط یک یا دو سطح داشت (L1 و L2) اما CPU های امروزی تا L3 را شامل میشوند. این سه سطح بر اساس سرعت و ظرفیت، سلسلهمراتب خاص خود را دارند.
به طور کلی، اکثر پردازندهها با حافظه نهان (کش) L3 16 مگابایتی، CPU گیمینگ مناسبی هستند. به عنوان مثال، یک Ryzen 5 5600G یک CPU بازی عالی است و فقط 16 مگابایت کش L3 دارد. استوک لند هم به شما خرید سی پی یو (CPU) گیمینگ با اندازه حداقلی 16 مگابایت حافظه نهان یا همان کش را توصیه میکند.
CPU و GPU دستگاه خود را متعادل کنید
علاوه بر مشخصات پردازنده اصلی سیستم، تعادل بین CPU و GPU تا حدی به بازی های خاصی که می خواهید بازی کنید بستگی دارد. پردازنده گرافیکی مهمترین سخت افزار برای بازی است. با این حال، زمانی بهترین تجربه بازی را خواهید داشت که CPU، GPU، RAM و مانیتور مناسب با هم کار کنند. اگر بخواهید مثال بزنیم، به طور کلی شما به یک GPU قوی (به عنوان مثال، سری GeForce RTX 20 یا 30) با حداقل پردازنده Ryzen 5 یا Core i5، 16 گیگابایت رم و مانیتوری با Full HD (1920 x 1080) با حداقل وضوح 60 نیاز دارید.
برخی از بازی ها مانند Civilization فشار بیشتری به CPU وارد می کنند. از سوی دیگر، اکثر بازیهای مدرن از جمله Shadow of the Tomb Raider و Red Dead Redemption، پردازنده گرافیکی قویای نیاز دارند. کاهش وضوح نمایشگر، تولید فریمها را برای GPU آسانتر میکند، اما بار کاری CPU را چندان کاهش نمیدهد. یک CPU چهار هستهای تقریبا برای همه عناوین کافی است. اما اگر عملکرد واقعا برای شما مهم است و میخواهید یک تغییر زمین تا آسمان در سیستم و کیفیت اجرای گیم ایجاد کنید، در کنار خرید سی پی یو (CPU) گیمینگ، باید روی یک GPU رده بالاتر هم سرمایه گذاری کنید. با این حال، یک CPU قوی تر با هستههای بیشتر برای ویرایش ویدئو و ارائه شبیه سازی های پیچیده بسیار مهم و تاثیرگذار است.
خرید لپتاپ استوک از مجموعه استوکلند
استوکلند اولین و معتبرترین فروشنده لپ تاپ استوک در کشور است. برای خرید از فروشگاه اینترنتی استوکلند می توانید از سه روش خرید حضوری، خرید آنلاین و کارت به کارت استفاده نمایید که در صورت انتخاب شیوهی آخر، یعنی کارت به کارت، میتوانید با ادمین فروش و مشاوره کانال در تماس باشید تا از کلیه خدمات استوکلند بهرهمند شوید. استوکلند هموراه در تلاش است تا بهترین محصولات را با بهترین قیمت و با راهنمایی های کامل، در اختیار شما همراهان عزیز قرار دهد.
برای مشاهده محصولات بیشتر از استوکلند بازدید فرمائید.
کلیه محصولات عرضه شده در استوکلند در صورت درخواست شما عزیزان بصورت ضمانت شده و همراه با گارانتی ارائه می شود.
استوک لند مرکز فروش انواع لپ تاپ استوک در ایران
جهت ارتباط با ما از راه های زیر اقدام نمائید؛
آدرس: تهران ، یوسف آباد ، خیابان اسدآبادی ، میدان فرهنگ ، خیابان بیست و نهم ، پلاک ۴۱ واحد 8
اینستاگرام: stocklandchanell
توییتر : Stocklandshop@
تلگرام : stocklandchannel
یوتیوب : StocklandTV
شماره های تماس:
تلفن ثابت: 02188710861
مشاوره : 09190127225
مشاوره : 09331002215
مدیریت: 09383203296