دسته‌بندی نشده

خرید منبع تغذیه | راهنمای خرید پاور یا منبع تغذیه کامپیوتر (PSU)

thumbnail 2

خرید منبع تغذیه، یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های شما برای اسمبل کردن یک سیستم قدرتمند است. خیلی از کاربران وقتی تصمیم می‌گیرند سیستم جدیدی اسمبل کنند و یا کیس فعلی خود ارتقا دهند، بیشتر روی قطعاتی مثل CPU یا کارت گرافیک تمرکز می‌کنند. در حالی که منبع تغذیه توان مورد نیاز سخت‌افزارهای مختلف سیستم را تامین می‌کند. هر منبع تغذیه‌ای برای هر سیستمی مناسب نیست و اگر درست انتخاب نکنید، با کرش کردن‌، افت عملکرد و یا حتی نابودی سخت‌افزارهای خود مواجه خواهید شد. اگر منبع تغذیه نتواند ولتاژ ثابت و بدون نوسانی را به قطعات کیس شما برساند، عملکرد کلی سیستم شما مختل می‌شود و حتی بعید نیست سایر سخت‌افزارهای حساس و حیاتی شما به خطر بیفتند.

با راهنمای خرید منبع تغذیه استوک لند، منبع تغذیه‌ای انتخاب می‌کنید که بتواند برق مورد نیاز قطعات سیستم شما را بدون هیچ نوسان و اختلالی تامین کند. با انتخاب درست منبع تغذیه، می‌توانید طول عمر سیستم خود رو افزایش داده و از خرابی قطعات حساس و هزینه‌های سرسام‌آور جلوگیری کنید.

مشخصاتی که پیش از خرید منبع تغذیه باید به آن‌ها توجه کنید:

خرید منبع تغذیه (PSU) | مشخصاتی که پیش از خرید منبع تغذیه باید به آن‌ها توجه کنید | استوک لند

توان خروجی (Wattage)

توان خروجی یکی از مهم‌ترین فاکتورها در انتخاب منبع تغذیه است. یک منبع تغذیه 500 واتی می‌تواند تا 500 وات انرژی الکتریکی را به شکل قابل استفاده برای قطعات داخلی کامپیوتر تبدیل کند. توان خروجی مدل‌های مختلف منبع تغذیه از 300 وات تا 1200 وات متغیر است. اما سوالی که اکثر کاربران از ما می‌پرسند این است که: توان منبع تغذیه برای یک کیس باید چقدر باشد؟ پاسخ این سوال به نیازهای سیستم، سخت‌افزارها و تجهیزات جانبی شما برمی‌گردد. یک کیس معمولی، تقریبا به منبع تغذیه‌ای با توان 300 تا 600 وات نیاز دارد. اما برای سیستم‌های گیمینگ، ادیت ویدئو یا مدل‌سازی سه‌بعدی، خرید منبع تغذیه‌ با توان 600 تا 1000 وات و حتی یا بیشتر ضروری خواهد بود.

برای اطمینان از این که منبع تغذیه شما توان کافی را برای تمام لوازم جانبی کامپیوتر شما دارد، باید منبع تغذیه‌ای انتخاب کنید که توان آن 20 تا 30٪ بیشتر از توان مصرفی شماست. اگر سیستم شما با یک پردازنده و کارت گرافیک معمولی کار می‌کند، احتمالا یک منبع تغذیه 400 تا 600 واتی کافی است. اما کیس‌هایی که پردازنده‌ قدرتمند و کارت‌ گرافیک حرفه‌ای دارند، به منبع تغذیه 600 تا 1000 واتی نیاز خواهند داشت.

فرم فاکتور (Form factor)

فرم فاکتور منبع تغذیه به ابعاد، شکل و نوع نصب منبع تغذیه در داخل کیس شما مربوط می‌شود. قبل از خرید منبع تغذیه، باید بررسی کنید که با کیس و قطعات دیگر سیستم مثل مادربرد هماهنگ باشد. بیشتر منبع تغذیه‌های بازار مبتنی بر فرم فاکتور ATX هستند که برای اکثر کیس‌ و دسکتاپ‌های شخصی مناسب است. اصطلاحات SFX و ATX ،mATX در واقع به اندازه و مدل‌های مختلف مادربردها برمی‌گردد که با هر منبع تغذیه‌ای سازگار نیستند. با فرم فاکتور ATX شروع می‌کنیم که برای دسکتاپ های استاندارد و معمولی که فضای کافی برای نصب منبع تغذیه دارند مناسب‌اند. اگر صاحب یک سیستم‌ گیمینگ، ورک استیشن و یا سرورهای متوسط هستید، فرم فاکتور ATX مناسب شماست. فرم فاکتور SFX، برای کیس‌های جمع و جور مثل مینی کیس که فضای محدود‌تری دارند، به کار می‌رود.

فرم فاکتور mATX برای کسانی مناسب است که یک کیس با اندازه متوسط دارند یعنی نه به بزرگی کیس‌های ATX و نه کوچکی کیس‌های SFX. برای خرید منبع تغذیه و انتخاب فرم فاکتور مناسب، باید مطمئن شوید که کیس شما از فرم فاکتور مورد نظر پشتیبانی می‌کند. با توجه به نیاز سیستم خود، منبع تغذیه‌ای انتخاب کنید که از توان کافی برخوردار باشد. هر کدام از فرم فاکتورهای منبع تغذیه، کانکتورها و پورت‌های مختلفی دارند. باید دقت کنید که منبع تغذیه شما از کانکتورهای کافی برای اتصال به مادربرد، کارت گرافیک و سایر قطعات برخوردار باشد.

اتصالات (Connectors)

هر منبع تغذیه باید حداقل اتصال 24 پین برای مادربرد و 4+4 پین یا 8 پین برای پردازنده و اتصال 6 یا 8 پین برای کارت گرافیک را داشته باشد. کارت‌های گرافیک‌ قدرتمند به اتصال برق اضافی نیاز دارند. بعضی از CPUها به اتصال 4 پین نیاز دارند، در حالی که پردازنده‌های پرچمدار جدید به اتصال 8 پین نیاز دارند. بعضی از انواع منبع تغذیه، این اتصال را به صورت 4+4 پین ارائه می‌دهند تا هم برای پردازنده‌های 4 پین و هم 8 پین قابل استفاده باشد. اگر یک هارد دیسک‌ یا SSD دارید، باید منبع تغذیه‌ای انتخاب کنید که حداقل یک یا دو کابل SATA در اختیار شما قرار دهد.  بهتر است قبل از خرید منبع تغذیه، بررسی کنید که آیا تمامی کابل‌های مورد نیاز در بسته موجود است یا نه.

قبل از انتخاب PSU، ابتدا باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید منبع تغذیه شما ماژولار (Modular) باشد یا غیر ماژولار (Non-Modular). در انواع غیر ماژولار، تمامی کابل‌ها به منبع تغذیه لحیم شده‌اند. وقتی همه کابل‌ها به شکل دائمی به منبع تغذیه متصل هستند، شما نمی‌توانید تنها کابل‌های مورد نیاز خود را وصل کنید. در نتیجه، بعد از خرید منبع تغذیه حتی اگر به بعضی کابل‌ها نیاز نداشته باشید هم به ناچار باید تمام کابل‌ها را داخل کیس خود داشته باشید. در این حالت، فضای داخلی کیس شلوغ شده، مدیریت کابل‌ها سخت‌تر می‌شود و دمای قطعات داخل کیس بالا می‌رود زیرا وجود کابل‌های اضافی باعث مسدود شدن مسیر جریان هوا می‌شود. منبع تغذیه ماژولار، کابل‌ها به صورت جداگانه به منبع تغذیه وصل می‌شوند. یعنی شما می‌توانید تنها کابل‌هایی را که نیاز دارید به منبع تغذیه وصل کنید.

مزیتی که خرید این نوع منبع تغذیه دارد این است که می‌توانید کابل‌های ضروری را به شکل مرتب داخل کیس قرار دهید. نکته اصلی این است که مطمئن شوید PSU جدید، تمامی کانکتورهای مورد نیاز برای تجهیزات سیستم شما را دارد تا بعد به مشکل نخورید.

کدام برند برای خرید منبع تغذیه مناسب است؟

خرید منبع تغذیه (PSU) | کدام برند برای خرید منبع تغذیه مناسب است؟ | استوک لند

انتخاب برند مناسب برای منبع تغذیه کامپیوتر به چند فاکتور مهم از جمله توان خروجی، اتصالات، عملکرد آن در برابر حرارت و… بستگی دارد. Corsair (کوسیر)، Seasonic (سی‌سونیک)، Cooler Master (کولر مستر)، Thermaltake (ترمالتیک) و EVGA از جمله برند‌های معتبر و قابل اعتمادی هستند که در بازار وجود دارند. این برندها معمولا به خاطر کیفیت و کارایی بالایی که دارند، بسیار خوش نام‌اند. شما می‌توانید از بین این برندها، منبع تغذیه‌ای با توان 400W تا 1500W تهیه کنید که برای کاربری‌های گیمینگ، ورک‌ استیشن و حتی کاربران عمومی ایده‌آل است. برای خرید منبع تغذیه برندهای مختلف با ویژگی‌های متنوعی وجود دارد.

برخی کمپانی‌ها پاورهایی با فن‌های بی‌صدا، ماژولار و یا فن‌های بزرگ برای تقویت سیستم خنک‌سازی عرضه می‌کنند. اما برندهای دیگری هم هستند که بیشتر بر روی کارایی انرژی و راندمان بالا تمرکز دارند. شما برای سیستم‌های گیمینگ و ورک‌استیشن، به منبع تغذیه‌ای با توان و راندمان بالا نیاز دارید. برندهایی مثل Corsair، Seasonic یا EVGA معمولا انتخاب‌های خوبی برای این نوع سیستم‌ها هستند. کاربران حرفه‌ای‌تر و یا کسانی که اهل اورکلاک کردن هستند، بهتر است برندهایی مثل Cooler Master یا Thermaltake را برای خرید منبع تغذیه انتخاب کنند که بسیار قدرتمند است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *