مقالات کاربردی

راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ

راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ

 

برای خرید کارت گرافیک گیمینگ یا تبدیل دستگاه خود به بهترین لپ‌تاپ گیمینگ بازار، لازم است بدانید 2 برند مطرح تولید کننده GPU وجود دارد، یعنی Nvidia و AMD. هر دو برند مجموعه بزرگی از پردازنده‌های گرافیکی را در قیمت‌ها و ویژگی‌های مختلف ارائه می‌کنند. GPU اغلب به عنوان پردازنده گرافیکی یا چیپست گرافیکی شناخته می‌شود که هر دو به یک معنی هستند.

پیش از خرید کارت گرافیک‌، بهتر است بدانید انواع مختلفی برای هر استفاده‌ای، از بازی‌های معمولی گرفته تا بازی‌هایی با فریم بالا در ثانیه و مدل‌سازی‌های سه‌بعدی وجود دارد.

کارت‌های گرافیک اختصاصی به‌عنوان کارت‌های pci مجزا برای دسکتاپ یا ورک استیشن‌ های حرفه‌ای هستند و یا به‌طور کامل از پیش نصب شده در داخل لپ‌ تاپ موجود می‌باشند. برای دسکتاپ یا مینی کیس خود می‌توانید کارت گرافیک را با هدف ارتقای سیستم تغییر دهید، در حالی که ممکن است در لپ‌تاپ‌ها این امکان وجود نداشته باشد.

 

کارت گرافیک MSI GeForce RTX

 

مشخصاتی که برای خرید کارت گرافیک گیمینگ باید درنظر بگیرید:

 

VRAM یا حافظه ویدئویی

 

VRAM، حافظه کارت گرافیک است که از نظر اصولی همان کار RAM سیستم را انجام می‌دهد. مانند رم معمولی، اندازه آن بر حسب گیگابایت اندازه گیری می شود.

اندازه‌های رایج برای حافظه کارت گرافیک، 4 گیگابایت، 6 گیگابایت، 8 گیگابایت است. ناگفته نماند که VRAM روی کارت گرافیک مانند رم معمولی مادربرد قابل تغییر یا ارتقا نیست. VRAM در سخت افزار کارت گرافیک تعبیه شده است.

اکثر پردازنده‌های گرافیکی Nvidia و AMD میزان حافظه پشتیبانی شده را مشخص می‌کنند، بنابراین اکثر سازندگان از همان مقدار VRAM برای همان GPU در کارت‌های خود استفاده می‌کنند.

کارت گرافیکی با حداقل 6 گیگابایت و ترجیحا 8 گیگابایت حافظه یا حتی بیشتر، برای بازی p1080 مناسب است. اگر تمام تنظیمات را فعال کنید یا بازی‌هایی با وضوح بالا را نصب کنید، به حافظه بیشتری نیاز خواهید داشت. اگر با وضوح بسیار بالا مانند 4k بازی می‌کنید، کارت گرافیکی با حافظه بیش از 8 گیگابایت ایده آل است.

 

کارت گرافیک AMD Radeon RX 6000 series

 

 

TDP یا توان حرارتی

 

ویژگی برای اندازه گیری میزان اتلاف گرما است. عددی که TDP نشان می‌دهد، حداکثر گرمایی است که یک تراشه کامپیوتری مانند CPU یا GPU می‌تواند بر حسب وات استفاده کند. بررسی ذمای قطعات مختلف لپ تاپ یا دسکتاپ مانند دمای CPU بسیار مهم است در اینجا “چگونه دمای CPU خود را بررسی کنیم؟” مفصل به این موضوع پرداخته‌ایم.

از TDP یا توان حرارتی اغلب به عنوان شاخص اصلی مصرف برق استفاده می‌شود.

وات بیشتر برابر است با عملکرد بهتر، البته همراه با دماهای بالاتر و مصرف انرژی بیشتر.

توان حرارتی یک ویژگی مهم برای کارت گرافیک گیمینگ و لپ تاپ گیمینگ است اما در مورد معنای آن گیج نشوید. TDP به شما کمک می‌کند تا راه حل خنک کننده مناسب را برای قطعات خود انتخاب کنید.

پیشنهاد استوکلند به شما:

اگر از یک منبع تغذیه 400 واتی (PSU) با یک CPU اورکلاک شده 95 واتی استفاده می‌کنید و می خواهید کارتی با TDP 250 وات اضافه کنید، مطمئنا به ارتقاء PSU نیاز خواهید داشت. به طور کلی، یک PSU 600 واتی برای بسیاری از کارت‌های نسل قبلی خوب بود. اما اگر RTX 3080/RX 6800 XT یا بالاتر را انتخاب می‌کنید، بهتر است یک PSU با وات بالاتر را انتخاب کنید، به خصوص اگر اهل اورکلاک کردن هستید.

با وجود کارت‌هایی مانند RTX 3090 Ti و شایعاتی درباره نسل بعدی پردازنده‌های گرافیکی 600 واتی پیش رو هم کاربران احتمالا یک PSU 1200-1600 واتی را نیاز داشته باشند.

 

TDP در کارت گرافیک

 

اتصالات برق

 

بیشتر انواع کارت‌ گرافیک گیمینگ، بیش از حداکثر استاندارد ۷۵ وات که اسلات x16 PCIe ارائه می‌کند، مصرف می‌کنند. این کارت‌ها نیاز به اتصال کانکتورهای برق تکمیلی PCIe دارند که در انواع 6 و 8 پین عرضه می شوند.

کارت های سری 30 RTX خود انویدیا دارای کانکتورهای 12 پین هستند، اما آداپتورهای 8 پین به 12 پین هم دارند. برخی از کارت‌ها دارای یکی از این کانکتورها هستند، برخی دو یا حتی سه عدد. حتی درگاه‌های 6 و 8 پین هم می‌توانند روی یک کارت وجود داشته باشند. اگر منبع تغذیه شما کانکتورهای تکمیلی مورد نیاز شما را ندارد، بهتر است آن را ارتقا دهید. استوک لند به شما آداپتورهایی که از چند کانکتور SATA یا Molex انرژی می‌گیرند به عنوان راه حل‎های طولانی مدت توصیه نمی‌کند.

 

پورت‌ها

 

برخی از مانیتور ها دارای HDMI هستند، برخی دیگر از DisplayPort و برخی از مانیتورهای قدیمی فقط دارای DVI هستند. تعداد کمی از مانیتورها نیز از سیگنال‌های مسیریابی USB Type-C پشتیبانی می‌کنند، اما در حال حاضر این سیگنال‌ها نسبتا کم‌یاب هستند.

مطمئن شوید کارت گرافیک گیمینک که قصد خرید آن را دارید دارای کانکتورهای مورد نیاز برای مانیتور شما باشد، بنابراین نیازی به خرید آداپتور یا مانیتور جدید ندارید (مگر اینکه بخواهید).

 

پورت های HTMI - DVI - VGA - Display مانیتور

 

 

گیگافلاپس و ترافلاپس (TFLOPS / GFLOPS)

 

فلاپس، واحدی استاندارد برای قدرت پردازشی است و به معنی تعداد محاسبات اعشاری در هر ثانیه می‌باشد. TFLOPS یا تریلیون‌ها و GFLOPS  یا میلیاردها اصطلاحاتی هستند که برای بیان قدرت پردازشی پرازنده‌ها به کار می‌روند. قدرت پردازشی، ویژگی‌ای است که پیش از خرید کارت گرافیک گیمینگ باید در نظر بگیرید.

گیگافلاپس یعنی یک میلیارد عمل اعشاری در هر ثانیه و ترافلاپس هم به معنای یک تریلیون در هر یک ثانیه است.

گیگافلاپس و ترافلاپس نشان‌دهنده حداکثر عملکرد نظری هر GPU اعم از GPU گیمینگ هستند. با مقایسه در یک معماری مشابه، TFLOPS به طور کلی به شما می‌گوید که سرعت تراشه در مقایسه با دیگری چقدر بیشتر است.

 

سرعت حافظه و پهنای باند

 

مانند سرعت کلاک بالاتر، حافظه سریع‌تر هم می‌تواند یک کارت گرافیک گیمینگ را سریع‌تر از کارت دیگر کند. برای مثال GTX 1650 GDDR6 حدود 15 درصد سریع‌تر از GTX 1650 GDDR5 است که همه اینها به لطف افزایش پهنای باند حافظه است.

توجه داشته باشید که ویژگی‌هایی مانند Infinity Cache AMD در RDNA 2 به کاهش تعداد دسترسی به حافظه کمک می‌کند، بنابراین پهنای باند به تنهایی تنها عاملی نیست که باید در نظر گرفته شود.

 

نوع حافظه، GDDR

 

حافظه در همه انواع کارت‌های گرافیک مانند RAM معمولی کار می‌کند. داده‌های گرافیکی را به طور موقت ذخیره می‌کند تا توسط GPU پردازش شود. رم در کارت‌ گرافیک گیمینگ به عنوان VRAM شناخته می شود و این روزها احتمالا کارت هایی را خواهید دید که از GDDR5، GDDR5x یا GDDR6 VRAM استفاده می کنند.

GDDR6، راندمان و عملکرد بهتری نسبت به GDDR5X دارد که به نوبه خود همین کار را نسبت به GDDR5 منتهی کمی بهتر انجام می‌دهد. به طور کلی حافظه گرافیکی نسخه بالاتر GDDR بهتر از نسخه های پایین تر عمل می کند.

 

سرعت کلاک

 

در میان کارت‌هایی که پردازنده گرافیکی یکسانی دارند مثل RTX 3060 Ti، برخی از آن‌ها با سرعت کمی بالاتر اورکلاک می‌شوند که می‌تواند تفاوت متوسطی بین 3 تا 5 درصد در نرخ فریم ایجاد کند. با این حال، سرعت کلاک همه چیز نیست، زیرا سرعت حافظه، تعداد هسته‌ها و معماری کارت گرافیک گیمینگ باید در نظر گرفته شود. خنک‌سازی بهتر اغلب بر روی کارت‌هایی با پردازنده گرافیکی یکسان، بر سرعت کلاک نیز غلبه می‌کند.

 

کارت گرافیک انویدیا RTX 4090

 

 

سیستم خود را بشناسید!

 

در حقیقت، سیستم شما نوع کارت گرافیکی را که باید بخرید تعیین می‌کند. دانستن محدودیت های سیستم شما می تواند باعث صرفه جویی در هزینه و راحت شدن انتخاب برای شما شود. به عنوان مثال، اگر از یک CPU دو هسته‌ای قدیمی مانند Pentium یا Celeron استفاده می‌کنید، با کارت‌های گرافیکی سطح بالا سازگاری ندارد. در چنین مواقعی باید به سراغ کارت‌های میان رده بروید.

مانیتور شما نیز فاکتور مهمی است که باید در نظر بگیرید، با رزولوشن p 1440 (2560 x 1440) که رزولوشن محبوب برای یک مانیتور گیمینگ است، یک کارت میان رده نرخ فریم مناسبی را در بازی‌های سه بعدی مدرن به شما نمی‌دهد.

یک صفحه نمایش p1080 نسبت به یک مانیتور p1440 حافظه گرافیکی کمتری مصرف می کند، اما یک مانیتور 4k در رزولوشن 3840×2160 VRAM بیشتری نسبت به یک مانیتور 2560×1440 p1440 اشغال می کند. بنابراین، VRAM بیشتری برای اجرای بازی‌ها روی یک مانیتور 4K مورد نیاز است. پس در خرید کارت گرافیک گیمینگ، نوع مانیتور خود و وضوح آن را هم در نظر بگیرید.

 

خرید لپ‌تاپ استوک از استوک لند

 

برای خرید از فروشگاه اینترنتی استوک لند می‌توانید از سه روش خرید حضوری، خرید آنلاین و کارت به کارت استفاده نمایید که در صورت انتخاب شیوه آخر، یعنی کارت به کارت، می توانید با ادمین فروش و مشاوره کانال در تماس باشید تا از کلیه خدمات استوک لند بهره‌مند شوید. پیشنهاد می‌کنیم تا با استفاده از صفحه ی تماس با ما با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید و از آن ها مشاوره دریافت نمایید. به علاوه می‌توانید تجربه خود را از آخرین هارد اکسترنالی که خریداری کرده‌اید در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

 

برای مشاهده محصولات و خرید لپ تاپ استوک این مجموعه از استوک لند بازدید فرمائید.

کلیه محصولات عرضه شده در استوک لند در صورت درخواست شما عزیزان بصورت ضمانت شده و همراه با گارانتی ارائه می شود.

 

استوک لند مرکز فروش انواع لپ تاپ استوک در ایران

جهت ارتباط با ما از راه های زیر اقدام نمائید؛

آدرس: تهران ، یوسف آباد ، خیابان اسدآبادی ، میدان فرهنگ ، خیابان بیست و نهم ، پلاک ۴۱ واحد 8

 

اینستاگرام: stocklandchanell

توییتر : Stocklandshop@

تلگرام : stocklandchannel

یوتیوب : StocklandTV

شماره های تماس:

تلفن ثابت: 02188710861

مشاوره : 09190127225

مشاوره : 09331002215

مدیریت: 09383203296

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *