مقالات کاربردی

چگونه صدای فن لپ‌تاپ را کاهش دهیم؟

چگونه صدای فن لپ‌تاپ را کاهش دهیم؟

 

لپ‌تاپ‌های امروزی دارای کنترل هوشمند دما هستند، به این معنی که فن، سرعت را بر اساس دمای دستگاه تنظیم میکند. با این وجود، وقتی بازی‌ها یا نرم افزارهای پیچیده‌تری را اجرا می‌کنید، می‌توانید انتظار داشته باشید که گاهی صدای بلندتری از طرف فن بشنوید. اگر صدای فن لپ تاپ شما دائما بلند است، احتمالا به این معنی است که داغ است. برای آرام کردن این صداها، باید روی خنک کردن لپ‌تاپ و کاهش صدای فن لپ‌تاپ خود کار کنید. استوک لند را دنبال کنید که در این مقاله 7 روش موثر و کاربردی برای کاهش صدای فن لپ‌تاپ و کم کردن سر و صدای آن معرفی کرده است.

 

7 روش موثر برای کاهش صدای فن لپ‌تاپ

 

دریچه ها و فن ها را تمیز کنید

 

اگر برای مدت طولانی از لپ تاپ خود استفاده می‌کنید، اگر لپ تاپ خود را تا به حال از داخل تمیز نکرده‌اید، شاید مشکل سر و صداهای دستگاهتان همین گرد و غبار و کثیفی‌ها باشند. ممکن است بعد از مدتی کار کردن با یک نرم افزار ثابت، صدای لپ‌تاپ شما حین کار با همان نرم افزار، بیشتر از گذشته شده باشد، این احتمال وجود دارد که فن‌ها و دریچه‌های دستگاه شما با گرد و غبار مسدود شده باشند.

برای تمیز کردن دریچه‌های هوای لپ‌تاپ ابتدا، دستگاه را خاموش کنید و روی میز یا یک سطح سخت، صاف و بدون گرد و غبار قرار دهید. سپس، با یک سشوار گرد و غبار را از دریچه‌های لپ تاپ حذف کنید. با این کار به راحتی میتوانید تمام کثیفی‌ها را بدون دست زدن به اجزای داخلی دستگاه از بین ببرید. تنها چیزی که نیاز دارید این است که پیچ‌ها را با دقت باز کرده و پس از جمع‌آوری کار، آن‌ها را دوباره ببندید.

صبر کنید، لپ تاپ شما گارانتی دارد؟

اگر بله، استوک لند باز کردن آن را به شما توصیه نمی‌کند. زیرا اگر لپ‌تاپ را به قصد تمیز کردن فن باز کنید و لپ تاپ شما تحت گارانتی باشد، با این کار آن را از دست خواهید داد. فقط کافیست به طور تصادفی به قسمت کوچک داخلی لپ تاپ خود آسیب وارد کنید و این یعنی فاتحه گارانتی دستگاه را خوانده‌اید!

 

تغییر Power Setting برای کاهش صدای فن لپ‌تاپ

 

 

اکثر سیستم عامل‌ها به شما امکان می دهند برنامه تنظیمات پاور (Power Setting) لپ‌تاپ خود را سفارشی کنید تا تعادل مناسب بین عملکرد، نویز و عمر باتری را برقرار کنید. اگر مشکلی ندارید که در ازای سر و صدای کمتر با عملکرد کمتری نسبت به لپ‌تاپ‌تان کار کنید، می‌توانید این تنظیمات را به چیزی تغییر دهید که گرمای کمتری تولید می‌کند و نیاز به خنک‌سازی کمتری دارد.

در ویندوز، می‌توانید روی نماد باتری (battery) در قسمت اعلان کلیک راست کرده و Power and Sleep Settings انتخاب کنید.

Laptop Power Mode Options

سپس “Power Mode” را به “Best Power Efficiency” تغییر دهید، تا صدای فن را کاهش دهد.

 

از ویژگی‌های GPU برای کاهش صدای فن لپ‌تاپ استفاده کنید

 

در لپ‌تاپ‌هایی که پردازنده‌های گرافیکی اختصاصی دارند، GPU دارای فن خنک‌کننده خاص خود است که به کاهش کلی نویزهای اضافی کمک می‌کند. تولیدکنندگان اصلی GPU، ویژگی‌های ویژه‌ای را در نرم‌افزار کاربردی خود برای محدود کردن صدای فن ارائه می‌کنند و با فعال کردن این ویژگی‌ها می‌توانید به کاهش صدای فن لپ‌تاپ خود کمک کنید. این به بهای عملکرد تمام می شود، اما GPU اغلب برای تولید عملکردی کار می‌کند که واقعا به آن نیاز ندارید.

برای کاربران NVIDIA، این ویژگی به عنوان حالت Whisper شناخته می شود و می تواند از GeForce Experience فعال شود. این ویژگی برای کاربران AMD به عنوان Radeon Chill شناخته می شود که توسط Radeon Software پیکربندی شده است.

با فعال شدن این حالت‌ها، پردازنده گرافیکی شما فقط تا حد مشخصی از نرخ فریم رندر می‌شود. این‌گونه، دما و نویز را برای بازی‌های کم‌تقاضا پایین‌تر نگه می‌دارد. این حالت‌های ویژه با هدف مدیریت پردازنده گرافیکی، از محدودیت‌های ساده نرخ فریم برای هدف‌هایی با توان پایین‌تر و رد کردن مرز بین حداکثر دمای ایمن و سرعت فن فراتر می‌روند که به کاهش صدای فن لپ‌تاپ کمک می‌کنند.

 

از Frame Limiters در بازی‌ها استفاده کنید

 

 

بسیاری از بازی های ویدئویی مدرن به شما امکان می دهند حداکثر نرخ فریم را در منوی تنظیمات نمایشگر یا گرافیک تنظیم کنید. کاهش نرخ فریم به 30 فریم در ثانیه به میزان قابل توجهی میزان گرما و صدای فن را در حین بازی کاهش می‌دهند.

همچنین می توانید با روشن کردن Vsync در منوی بازی، نرخ فریم بازی را محدود کنید که فقط نرخ فریم را به نرخ تازه سازی نمایشگر محدود می‌کند. اکثر نمایشگرهای لپ‌تاپ کمتر از 60 هرتز نمی‌روند، بنابراین این یک نوع ساده از روش محدودیت نرخ فریم است.

 

یک دیسک SSD اضافه کنید

 

این یک واقعیت است که SSD ها در چند سال گذشته هارد دیسک‌ها را کنار زده‌اند. SSD ها بهتر از HDD ها هستند. این واقعیت است اکثر لپ‌تاپ‌ها می‌توانند نصب SSD را انجام دهند، مگر اینکه بیش از یک دهه از عمر آن گذشته باشد. تنها شرط لازم این است که کانکتورهای روی مادربرد با کانکتورهای SSD مطابقت داشته باشند. شاید حتی باور نکنید که اضافه کردن یک اس اس دی بتواند چنین تفاوت بزرگی در سرعت و صدای فن ایجاد کند. پیش از اضافه کردن یک اس اس دی حتما سایر موارد را بررسی کنید تا مطمئن شوید سر و صدای دستگاه شما علت دیگری نداشته باشد.

 

برنامه های غیر ضروری را ببندید

 

اکثر افراد فقط دو یا سه برنامه را در یک زمان اجرا می‌کنند. اما اگر همزمان از برنامه‌های بیشتری مانند web browser ،word processing، نرم‌افزار ویرایش عکس یا ویدیو و music streaming استفاده می‌کنید، فشار بیشتری به دستگاه خود وارد می‌کنید و اغلب باعث می‌شود که سر و صدای بیشتری هم از دستگاه شما بلند شود.

گاهی اوقات ممکن است سیستم شما برنامه‌های اضافی را در پس‌زمینه اجرا کند. خاموش کردن آن‌ها می‌تواند به کاهش صدای فن لپ‌تاپ و فشار و نویزهای اضافی کمک کند. برای بستن برنامه ها، Task Manager را باز کنید. با کلیک راست بر روی taskbar می‌توانید آن را پیدا کنید. پس از باز شدن، به دنبال برنامه هایی باشید که RAM و CPU شما را تخلیه می‌کنند. روی برنامه‌ای که می‌خواهید ببندید کلیک راست کرده و گزینه End task را انتخاب کنید.

 

یک پد خنک کننده لپ تاپ تهیه کنید

 

 

استند و پایه خنک کننده یا کول پد فن لپ‌تاپ گردش هوای بیشتری را فراهم می‌کنند. اگر از سیستم خود روی میز یا سایر موقعیت‌های ثابت استفاده می‌کنید، به‌عنوان یک گزینه‌ عالی به کار شما خواهند آمد. شما گزینه‌هایی مانند صفحات پایه خنک کننده یا استند‌های خنک کننده فن در اختیار دارید که هوای گرم را مستقیما از دستگاه بیرون می‌کشند. کول پد لپ‌تاپ، دما و فشار روی فن را کاهش می‌دهند و به کاهش صدای فن لپ‌تاپ کمک می‌کنند.

کول پد فن لپ‌تاپ، برای کسانی که از برنامه‌های بسیار پیچیده برای پایین نگه داشتن دما و کاهش صدای فن لپ‌تاپ استفاده می‌کنند ضروری است. با این حال، اگر فن لپ‌تاپ شما دائما صدا ایجاد می‌کند، استفاده از خنک کننده خارجی لپ تاپ احتمالا تنها راه حل برای شما نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *