بلاگ, مقالات کاربردی

Intel XeSS چیست؟ | مقایسه فناوری XeSS با DLSS انویدیا

Intel XeSS چیست؟ | مقایسه فناوری XeSS با DLSS انویدیا

 

Intel XeSS، فناوری فوق‌العاده‌ای در دنیای بازی‌های کامپیوتری است که با قابلیت‌های مثال زدنی که دارد، آمده تا مرزهای بهینه‌سازی وضوح تصاویر را جابه‌جا کند. البته گیمرها و علاقمندان به لپ‌تاپ گیمینگ می‌دانند که فناوری DLSS انویدیا در این حوزه قدیمی‌تر است. XeSS بعد از DLSS معرفی شد اما پتانسیل بالایی دارد که فضا را برای رقابت حسابی داغ می‌کند.

DLSS انویدیا و FSR کمپانی AMD رقبای XeSS اینتل هستند که هر کدام نقاط مثبت و منفی خاص خود را دارند. فناوری ارتقاء مقیاس اینتل با وجود شباهت‌هایی که با فناوری DLSS انویدیا دارد، دارای مزیت‌هاییست که در افزایش رزولوشن اجرایی بازی‌ها بسیار عالی عمل می‌کند.

به‌خاطر داشته باشید، فرقی نمی‌کند بهترین لپ‌تاپ گیمینگ بازار را در دست داشته باشید یا اینکه چقدر حرفه‌ای هستید، یک گیمر کار درست باید از دستورالعمل‌های انواع مختلف فناوری ارتقاء مقیاس سر در بیاورد. برای اینکه تجربه کاربری ایده‌آلی را از گیم‌های متختلف داشته باشید، باید بدانید که سازندگان مطرح GPU و پیشگامان فناوری چه ساز و کاری را برای ارتقا وضوح تصاویر به‌کار می‌گیرند و چه برتری‌هایی نسبت به یکدیگر دارند.

 

Intel XeSS چیست؟

 

تکنولوژی Intel XeSS

 

XeSS، فناوری ارتقاء مقیاس ساخت کمپانی اینتل است که به Xe Super Sampling هم معروف می‌باشد. در یک توضیح ساده، تکنولوژی بازسازی تصویر XeSS، شامل تکنیک‌های بازسازی تصاویر است که می‌تواند بدون نیاز به هیچ سخت افزار خاصی، تصاویری با کیفیت 4K نمایش دهد.

این تکنولوژی اینتل که مبتنی بر هوش مصنوعی است، فریم‌هایی را که وضوح پایینی دارند رندر می‌کند تا به وضوح بالا ارتقاء دهد. هدف ارائه نتیجه با کیفیت‌تر و بازسازی و بهبود تصویر است؛ به‌طوری که اینتل با این تکنولوژی و به کمک هوش مصنوعی می‌تواند رزولوشن اجرای بازی‌ها را چند برابر کند.

XeSS، دو نسخه مختلف دارد، یکی برای پردازنده‌های گرافیکی Arc، مثل Arc A770 و A750، و دیگری برای سایر کارت‌های گرافیک. یکی از برتری‌های این فناوری همین است، اینکه فقط مختص پردازنده‌های گرافیکی اینتل نبوده و روی هر پردازنده گرافیکی از جمله GeForce انویدیا و رادئون AMD هم قابل اجراست. نسخه XMX این فناوری از پردازنده‌های گرافیکی سری Arc و نسخه منبع باز DP4A آن از کارت‌های مختلف انویدیا و AMD پشتیبانی می‌کند.

برای اینکه از معماری معروف‌ترین و برجسته ترین کارت‌های گرافیک انویدیا بیشتر بدانید، می‌توانید مطلب «تفاوت کارت‌های گرافیک GTX و RTX» را دنبال کنید. در حال حاضر فناوری XeSS به خیلی از بازی‌های پرطرفدار اضافه شده و رقیب جدی DLSS انویدیا به‌حساب می‌آید. جادوی این فناوری به هوش مصنوعی برمی‌گردد که از این طریق، تاثیری شگفت انگیز روی نرخ فریم (FPS) بازی‌ها ایجاد می‌کند.

 

Intel XeSS چگونه کار می‌کند؟

 

رسیدیم به اینجا که فناوری XeSS، به‌واسطه هوش مصنوعی نرخ فریم را در بازی‌های ویدئویی افزایش می‌دهد.

حالا چگونه؟

XeSS، به جای اجرای یک بازی با رزولوشن اصلی مثلا 4K، فریم‌های نمونه با وضوح کمتر مثلا 1080p را از یک بازی دریافت می‌کند. این ورودی‌ها به موتور ارتقاء مقیاس XeSS که مبتنی بر هوش مصنوعی است، وارد می‌شوند. نتیجه نهایی مانیتور شما، تصاویری است شبیه وضوح اصلی اما با عملکردی به‌مراتب بالاتر.

کارت‌های گرافیک سری Arc Alchemist اینتل، شامل هسته‌های XMX هستند که مدل هوش مصنوعی را برای ارتقاء مقیاس اجرا می‌کنند. این هسته‌ها چیزی شبیه هسته‌های Tensor انویدیا در کارت‌های گرافیک سری RTX 30 هستند؛ البته اینتل می‌گوید که با XeSS بهترین کیفیت را ارائه می دهد.

البته XeSS می‌تواند بدون هسته‌های XMX هم کار کند. گرافیک‌هایی که از دستورالعمل‌های DP4a پشتیبانی می‌کنند که با شبکه‌ی آموزش‌دیده‌ی متفاوتی کار می‌کنند.

 

تکنولوژی Nvidia DLSS چیست؟

 

تکنولوژی nvidia DLSS

 

این فناوری انویدیا از ترکیب هوش مصنوعی با هسته‌های Tensor گرافیک‌های RTX برای بالا بردن نرخ فریم و ارتقا کلی گرافیک بازی استفاده می‌کند. این فناوری، با بهره‌‌مندی از هوش مصنوعی، پیکسل‌های بیشتری را به بازی اضافه می‌کند تا نرخ فریم یا همان FPS را بالا ببرد.

در این تکنولوژی، با استفاده از فناوری یادگیری عمیق و هوش مصنوعی، فریم‌هایی که وضوح پایینی دارند رندر می‌شوند و با افزایش کیفیت تصاویر خروجی و کاهش فشار روی کارت گرافیک، نرخ فریم بالا رفته و تصاویر به رزولوشن 4K می‌رسند.

تنها ایرادی که DLSS انویدیا دارد این است که تنها روی گرافیک‌های RTX قابل اجراست. برعکس فناوری XeSS اینتل، این فناوری فقط روی گرافیک‌های سری RTX که مجهز به هسته‌های Tensor هستند کار می‌کند. فناوری DLSS برای اولین بار در سال 2018 توسط انویدیا معرفی شد و در آن زمان بازی‌های محدودی مثل Battlefield V از آن پشتیبانی می‌کردند. انویدیا در سال 2020 فناوری جدید DLSS 2.0 را معرفی کرد که بازی‌های بیشتری را پوشش می‌داد. جدیدترین نسخه این فناوری DLSS 3.0 است که قابلیت جدید Optical Multi Frame Generation را ارائه می‌دهد.

قابلیت Optical Multi Frame Generation، جزء به جزء عناصر بین فریم‌ها را زیر نظر می‌گیرد و فریم جدیدی را بین دو فریم ایجاد می‌کند. در این روش، سرعت پاسخ‌دهی بازی‌ها به حد فوق‌العاده‌ای بالا می‌رود. به گفته انویدیا، DLSS 3.0  می‌تواند نرخ فریم بازی‌ها را تا چهار برابر افزایش دهد.

 

مقایسه فناوری XeSS با DLSS انویدیا

 

XeSS vs DLSS

 

Intel XeSS شباهت زیادی به Nvidia DLSS دارد مثلا اینکه، هر دوی آن‌ها از هوش مصنوعی برای افزایش وضوح و نرخ فریم استفاده می‌کنند. اما خب از تفاوت‌ها هم نمی‌شود به این سادگی‌ها بگذریم!

روش کار DLSS به این صورت است که از هسته های Tensor Nvidia که در تراشه های RTX وجود دارند، برای رندر گرفتن از فریم‌هایی که وضوح کمتری دارند و ارتقاء آن‌ها به وضوح بالاتر استفاده می‌کند. بگذارید یک مثال بزنیم، شما می‌توانید فریم‌های یک بازی با رزولوشن 720p یا 1080p را رندر کنید و آن را با کیفیت 1440p یا 4K نمایش دریافت کنید. به این شکل، در هر ثانیه از یک بازی فریم‌های بیشتری را با وضوح های بالاتر دریافت می‎‌کنید.

خب البته که این یک فناوری قدرتمند است، اما از نظر طراحی، فقط روی کارت‌های گرافیک گیمینگ جدیدتر انویدیا کار می‌کند. سری‌های GTX 1000 و کارت‌های گرافیک پایین‌تر از آن نمی‌توانند از DLSS استفاده کنند.

XeSS اینتل اما با دو نسخه‌ای که دارد،با استفاده از جادوی AI هم از سخت افزار اختصاصی خود یعنی XMX در پردازنده‌های سری Arc برای ارتقاء کیفیت بازی‌ها استفاده می‌کند و هم از دستورالعمل‌های DP4a که اصلا به سخت‌افزار اختصاصی نیاز ندارد.

بنابراین، اصلی‌ترین تفاوت‌ بین فناوری XeSS و DLSS انویدیا این است که XeSS می‌تواند روی هسته های اختصاصی XMX یا حتی روی سخت افزارهای عمومی که از دستورالعمل DP4a پشتیبانی می‌کنند اجرا شود. این در حالیست که DLSS فقط روی هسته‌های اختصاصی Tensor و در گرافیک‌های سری 20، سری 30 و 40 انویدیا قابل اجراست.

 

خرید لپ‌تاپ استوک از استوک لند

 

برای خرید از فروشگاه اینترنتی استوک لند می‌توانید از سه روش خرید حضوری، خرید آنلاین و کارت به کارت استفاده نمایید که در صورت انتخاب شیوه آخر، یعنی کارت به کارت، می توانید با ادمین فروش و مشاوره کانال در تماس باشید تا از کلیه خدمات استوک لند بهره‌مند شوید. پیشنهاد می‌کنیم تا با استفاده از صفحه ی تماس با ما با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید و از آن ها مشاوره دریافت نمایید. به علاوه می‌توانید تجربه خود را از آخرین هارد اکسترنالی که خریداری کرده‌اید در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

 

برای مشاهده محصولات و خرید لپ تاپ استوک این مجموعه از استوک لند بازدید فرمائید.

کلیه محصولات عرضه شده در استوک لند در صورت درخواست شما عزیزان بصورت ضمانت شده و همراه با گارانتی ارائه می شود.

استوک لند مرکز فروش انواع لپ تاپ استوک در ایران

جهت ارتباط با ما از راه های زیر اقدام نمائید؛

آدرس: تهران، یوسف آباد، خیابان اسدآبادی، میدان فرهنگ، خیابان بیست و نهم، پلاک ۴۱ واحد 8

اینستاگرام: stocklandchanell

توییتر : Stocklandshop@

تلگرام : stocklandchannel

یوتیوب : StocklandTV

شماره های تماس:

تلفن ثابت: 02188710861

مشاوره : 09190127225

مشاوره : 09331002215

مدیریت: 09383203296

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *