زمان پاسخدهی مانیتور (Response Time) چیست؟
زمان پاسخدهی مانیتور، در واقع همان مدت زمانی است که طول میکشد تا یک پیکسل از یک رنگ به رنگ دیگر تبدیل شود. اندازه صفحه نمایش، وضوح و نرخ تازهسازی برخی از مهمترین مشخصاتی هستند که هنگام خرید مانیتور باید به آنها توجه کنید. اما زمان پاسخگویی هم نکته مهمی است که کاربران باید از آن آگاه باشند. در این مقاله، ما شما را با زمان پاسخگویی مانیتور و چگونگی اهمیت آن برای بازی آشنا خواهیم کرد
پاسخ مانیتور شما یا همان زمانی که لازم است تا از رنگی به رنگ دیگر سوییچ کند، بر حسب میلی ثانیه اندازهگیری میشود. اینکه این تغییر یا سوییچ شدن با چه سرعتی انجام شود، روی تجربه کاربری و کیفیت تصویر شما تاثیر مستقیم دارد. میپرسید چگونه؟ استوک لند به شما خواهد گفت! با ما باشید تا از اهمیت کم یا زیاد بودن زمان پاسخدهی مانیتور و تاثیر آن روی تجربه کاربری شما بهخصوص برای لپ تاپ های گیمینگ بیشتر بدانید.
زمان پاسخدهی مانیتور به چه معناست؟
زمان پاسخگویی مانیتور، مدت زمانی است که پیکسل ها از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر میکنند. این تغییر رنگ معمولا از سیاه (غیر فعال) به سفید (فعال) و بعد دوباره به سیاه (غیر فعال) محاسبه است. شاید به ظاهر این مدت زمان خیلی مهم بهنظر نیاید، اما تأثیر زیادی بر تجربه شما کاربری شما از مانیتورتان دارد، به خصوص اگر یک گیمر باشید.
زمان پاسخدهی تاثیر زیادی روی کنترل حرکت نمایشگر دارد. این فاکتور وقتی خودش را خوب نشان میدهد که یک مانیتور، تاخیرهای طولانی و زمان پاسخدهی کُند و ضعیفی داشته باشد. تصور کنید المانهای متحرک زیادی در تصویر وجود دارند و در چنین شرایطی، تاخیر بین سوییچ شدن پیکسلها از یک رنگ به رنگ دیگر، تصویر را کمی گیجکننده و بیکیفیت نمایش میدهد.
اما زمان پاسخ کم برای گیمرها در دنیای واقعی چه معنایی دارد؟
تاخیر کمتر در پاسخدهی مانیتور، تاری حرکتی کمتری را به همراه خواهد داشت و کمک میکند تا بتوانید در طول صحنههای سریع بازیها، تصویر واضحتری دریافت کنید.
تفاوت پاسخگویی مانیتور با نرخ تازهسازی
موضوع زمان پاسخدهی مانیتور از نرخ تازهسازی کاملا جداست زیرا هر کدام عملکردهای جداگانهای دارند. نرخ تازهسازی، تعداد دفعاتی است که یک مانیتور میتواند در هر ثانیه یک تصویر جدید را بهروز یا تازه کند. نرخ تازهسازی معیاری است که بر حسب هرتز اندازهگیری میشود، در حالی که زمان پاسخدهی مانیتور بر حسب میلی ثانیه اندازهگیری میشود.
مانیتورها معمولا با نرخ تازه سازی 60 هرتز عرضه میشوند. البته انواعی هم هستند که نرخ تازهسازی بالاتری دارند. عدد مربوط به رفرش ریت یا نرخ تازهسازی مانیتور هر چه بالاتر باشد بهتر است مخصوصا برای کاربریهای گیمینگ یا طراحها. برعکس، برای کاربریهای معمولی یا حتی حرفهای، هر چه مانیتور یا نمایشگر زمان پاسخگویی کمتری داشته باشد بهتر است.
اهمیت زمان پاسخدهی مانیتور
شاید برای خیلیها زمان پاسخگویی سریع مانیتور از کمترین میزان اهمیت برخوردار باشد. برای کسی که نهایتا در حد یک وب گردی ساده با سیستم خود سر و کار دارد، پاسخدهی نامطلوب مانیتور شاید حتی چندان به چشم هم نیاید. اما در مورد بازیها اینطور نیست!
اما موضوع تاخیر پاسخدهی مانیتور برای یک گیمر با یک لپ تاپ گیمینگ از هر پردازنده گرافیکی، AMD یا اینتل، تا حد زیادی در کیفیت نمایشی تعیینکننده است. زیرا تاخیر بین تغییر رنگهای هر پیکسل از صفحه نمایش به قدری سریع است که کاربران حتی هنگام وب گردی یا نوشتن ایمیل متوجه آن نمیشوند.
تاخیر زیاد در زمان پاسخگویی یک مانیتور یا نمایشگر، میتواند تصویر شما را به لکنت بیندازد. حالتی را تصور کنید که یک تصویر برای مدت زمان نامتعارفی روی صفحه باقی میماند و طول میکشد تا حرکات مختلف را نمایش دهد.
در حین بازی، حتی هر میلی ثانیه اهمیت دارد جوری که میتواند تعیینکننده برد یا باخت شما در جریان یک گیم باشد. وقتی بخواهید یک تیرانداز مخفی را با یک هدشات هدف بگیرید یا در یک بازی مسیر مناسب را پیدا کنید، یک میلیثانیه میتواند تفاوت ایجاد کند.
مناسبترین زمان پاسخدهی برای یک مانیتور
در این مطلب، سعی کردیم تا همه آنچه لازم است درباره زمان پاسخدهی یک مانیتور بدانید را مو به مو توضیح دهیم. برای خیلی از افراد، همین که یک مانیتور یا نمایشگر وضوح قابل قبولی داشته باشد، کافیست. در صورتی که معیار مهمی مثل همین زمان پاسخدهی، تاثیر بهسزایی در کیفیت نمایشی مانیتور دارد بهخصوص برای گیمرهای حرفهای!
بهتر است گیمرها به دنبال مانیتوری با تاخیر حداقلی در زمان پاسخگویی باشند، معمولا چیزی بین 1 تا 5 میلی ثانیه. اگر به دنبال استفاده از همه مزیتهای رقابتی ممکن در طول بازیهای مختلف هستید، در نظر گرفتن زمان پاسخگویی مانیتورهای گیمینگ واقعا ارزشش را دارد.